espati.lv

Siltie KARTUPEĻU salāti

Siltie KARTUPEĻU salāti

Autors: Zanda Kozlovska
Foto: bigstockphoto.com
2015. gada 6. novembris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Siltie kartupeļu salāti - garšīgi, sātīgi un sasildoši. Piemēroti gan pusdienām, gan vakariņām - izmēģini!

Sastāvdaļas:
6 šķēles bekona vai ceptas gaļas
1/2 kg nelielu, miltainu kartupeļu
Buntīte redīsu (var aizvietot arī ar tomātiem)
Salātu mikslis
Sāls un svaigi malti melnie pipari
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļa lapu
2 ēdamkarotes sasmalcinātu maurlociņu
60 ml balzametiķa
125 ml cāļa buljona
2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
1 tējkarote cukura
2 tējkarotes sāls

Pagatavošana:
Cepampannā uz vidējas uguns apcep gaļas šķēles vai bekonu, kamēr tas kļūst kraukšķīgs (aptuveni 6 minūtes), pārliec citā traukā un ar papīra virtuves dvieli atbrīvo no liekajiem taukiem. Pannu ar taukiem noliec maliņā.

Lielā pannā ar augstām malām vai katliņā liec mizotus (ja miza plāna, noberztus) kartupeļus, 2 tējkarotes sāls un pielej ūdeni, lai tas nosegtu apmēram 5 centimetrus virs kartupeļiem. Vāri, līdz kartupeļi kļūst mīksti (aptuvei 20–25 minūtes). Nokās un, tiklīdz kartupeļi ir pietiekami atdzisuši, lai tos varētu paņemt rokās, sagriez plānās šķēlītēs.

Izkārto karstās kartupeļu šķēlītes šķīvjos divās vai trīs kārtiņās. Nedaudz uzkaisi salātu lapu miksli, redīsus, pārliec gaļas šķēles un uzkaisi zaļumus.

Uzsildi bekona taukus, pievieno balzametiķi un nedaudz pasildi. Tad pievieno buljonu, vīna etiķi, cukuru, sāli un piparus pēc garšas un visu uzvāri. Pusi no mērces pārlej salātiem, uzmanīgi apgriez kartupeļus, lai tie nesalūztu, un uzlej atlikušo mērci. Pasniedz nekavējoties.

Atpakaļ uz - KARSTIE salāti AUKSTAI dienai



Saistītie raksti

Viegli un gaisīgi – salātiņi

Svētku maltīte

6 GARDI ēdieni, kas pagatavojami MAZĀK kā 30 minūtēs

5 pavasarīgas SALĀTU receptes

SPINĀTU un vistas salāti ar FETAS sieru



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna