espati.lv

ĶIRBJU un BURKĀNU kūka - pārsteidzoši garšīgs atklājums

ĶIRBJU un BURKĀNU kūka - pārsteidzoši garšīgs atklājums

Autors: www.espati.lv
Foto: www.bigstockphoto.com
2016. gada 28. janvāris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Šī kūka ir pārsteidzoši garšīgs atklājums! Tā satur daudz ķirbja un burkānu, kas būs krietns iepriecinājums visiem tiem, kuri lauza galvas, par ogu un dārzeņu īpatsvara palielināšanu ēdienkartē. Tāpat, aizvietojot daļu miltu ar sēklām, riekstiem un žāvētiem augļiem iegūsi papildus negaidītas garšas un tekstūras dimensijas.
Izmēģini arī tu un atstāj savu atsauksmi par kūku raksta komentāros!


150 g ķirbja (sarīvēts uz smalko skaidiņu rīves)
150 g burkānu (sarīvēti uz smalko skaidiņu rīves)
2 olas
100 ml augu eļļas (bez izteiktas garšas)
250 g kviešu miltu (daļu miltu var aizstāt ar piem.: 50 g pilngraudu kviešu miltu, 50 g sīki sablenderētu auzu pārslu/sēklu/riekstu/žāvētu augļu maisījuma)
150 g cukurs (vēlams brūnais cukurs)
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 tējkarote cepamais pulveris bez kaudzes
Šķipsniņa sāls, kanēļa

Atsevišķā traukā sajauc visas sausās, beramās sastāvdaļas. Ķirbim (kādu no "cepamajām" šķirnēm) un burkāniem, kas sarīvēti uz smalko skaidiņu rīves (jo smalkāk, jo labāk), pievienu olu dzeltenumus, samaisa. Olas baltumu saputo stingrās putās. Sausajam maisījumam pievieno olu dzeltenuma, ķirbja un burkānu maisījumu. Visu samaisa, noslēgumā iecilā olas baltumu. Masu lej iepriekš sagatavotā, ar cepampapīru izklātā apaļā formā (23 cm diametrā), kura ieziesta ar augu eļļu. Pa virsu vari uzkaisīt sauju ķirbju sēklu vai sēklu maisījuma. Kūku liek līdz 190 C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 min. Pēc izņemšanas, kūkai ļauj atdzist.


Saistītie raksti

Lieliskā ŠOKOLĀDES un kokosriekstu KŪKA

ĶIRBJI - 20 dažādas SALDĀS un SĀĻĀS receptes

Ātrā, atsvaidzinošā un veselīgā OGU KŪKA

HELOVĪNS klāt - pēdējā brīža IDEJAS

ŠOKOLĀDES un sarkano biešu BRAUNIJI



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Ilze (viesis), 2016. gada 3. februāris, 20:24

Ar ko varētu te aizstāt olas?

Ziņot par nekorektu komentāru
Olu aizstāšana (viesis), 2016. gada 4. februāris, 08:48

Par olu aizstājējiem vari izlasīt šeit: https://365tovegan.wordpress.com/2013/02/25/veganu-draugi-olu-aizvietotaji/ Šajā kūkā svarīgākais ir olu pieškirtais "pufīgums" - putotais olas baltums.

Ziņot par nekorektu komentāru
Marta (viesis), 2016. gada 16. aprīlis, 17:22

Sanāca ļoti garšīgi. Paldies par recepti!

Ziņot par nekorektu komentāru
!!! (viesis), 2016. gada 26. septembris, 08:42

Ļoti, ļoti gardi sanāca, paldies!!!

Ziņot par nekorektu komentāru



kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna