espati.lv

5 gardas SALDĒJUMA KOKTEIĻU receptes

5 gardas SALDĒJUMA KOKTEIĻU receptes

Autors: Ilze Skrastiņa
Foto: bigstockphoto.com
2015. gada 11. jūnijs

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt

Vasara ir saldējuma kokteiļu laiks! Tas šķiet ir našķis, kas garšo pilnīgi visiem – lieliem un maziem, veciem un jauniem. Piedāvājam 5 gardas saldējuma kokteiļu receptes, kas ātri pagatavojamas un derēs gan ikdienā, gan svētku reizē!

MELNBALTAIS ŠOKOLĀDES SALDĒJUMA KOKTEILIS
Sastāvdaļas –
baltais plombīra saldējums, tumšais šokolādes saldējums, piens, šokolādes sīrups (gan saldumam, gan garšas pastiprināšanai), nedaudz šokolādes rotāšanai (pēc izvēles – tumšā vai piena).
Pagatavošana –
abu veidu saldējumus, nedaudz šokolādes sīrupa un pienu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā, lej glāzē un rotā ar rīvētu šokolādi.

ZEMEŅU SALDĒJUMA KOKTEILIS
Sastāvdaļas –
plombīra vai vaniļas saldējums – pēc izvēles, zemenes (rēķinot kārtīgu sauju uz vienu kokteili), piens, zemeņu sīrups (gan saldumam, gan garšas pastiprināšanai), atstāj kādu zemeni rotāšanai.
Pagatavošana –
visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē, līdz kokteilis viendabīgs. Lej glāzē, rotā ar zemenēm.

BANĀNU-VANIĻAS SALDĒJUMA KOKTEILIS
Sastāvdaļas –
gatavi banāni (rēķinot 1 banānu uz vienu kokteili), vaniļas saldējums, vaniļas ekstrakts – pēc garšas (tā, lai pastiprinātu vaniļas aromātu un garšu), piens, piparmētru lapiņas – rotāšanai.
Pagatavošana –
visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz masa viendabīga, lej glāzēs rotā ar piparmētru lapiņu.

ĶIRŠU SALDĒJUMA KOKTEILIS
Sastāvdaļas –
plombīra saldējums, ķirši, atbrīvoti no kauliņiem, ķiršu sula, ķiršu sīrups (gan saldumam, gan garšas pastiprināšanai), atstāj kādu ķirsi rotāšanai.
Pagatavošana –
visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē, līdz kokteilis viendabīgs. Lej glāzē, rotā ar ķiršiem.

DAŽĀDU OGU UN MEDUS SALDĒJUMA KOKTEILIS
Sastāvdaļas
– derēs jebkuras ogas, kas pieejamas, piemēram, jāņogas, upenes, avenes, mellenes u.c. (rēķinot kārtīgu sauju ogu uz vienu kokteili), vaniļas saldējums, medus (rēķinot ēdamkaroti uz kokteili), piens, vaniļas ekstrakts (tā, lai pastiprinātu vaniļas aromātu un garšu), atstāj ogas dekorēšanai.
Pagatavošana
– visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē, līdz kokteilis viendabīgs. Lej glāzē, rotā ar atlikušajām ogām.




Saistītie raksti

DZĒRVEŅU smūtijs – vitamīnu un šķiedrvielu bumba

Atsvaidzinošs saldējums no gurķiem

Atspirdzinošu dzērienu receptes

4 VASARAS alkoholiskie KOKTEIĻI

Rudens PUNŠS ar PLŪMĒM



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna