espati.lv

ĀBOLU drumstalu kūka

ĀBOLU drumstalu kūka

Autors: Līva Cimmermane
Foto: bigstockphoto.com
2015. gada 22. septembris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt

Viens no ābolu laika gardumiem, kuru nedrīkst neizmēģināt. Palutini sevi un savējos!

Sastāvdaļas mīklai
3 glāzes miltu, 1 glāze cukura, 1 ola, 200 gramu margarīna (auksts, cietais, cepšanai paredzētais), šķipsniņa soda, 1 paciņa vaniļas cukura.

Sastāvdaļas pildījumam - 4 – 5 lieli āboli, 1,5 glāze cukura, kanēlis.

Pagatavošana - visas mīklas sastāvdaļas saliek bļodā un ar roku samīca, kamēr izveidojas tādi kā birzumiņi. Uz pannas uzklāj cepamo papīru un apmēram 2/3 no visas birzumiņu masas ber uz pannas. Tad liek kārtu diezgan sīki sagrieztus ābolus, uzber 1,5 glāzi cukura, kanēli (pēc garšas) un uzkaisa pa virsu pārējos bļodā palikušos birzumiņus. Cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Pasniedz siltu ar saldējumu vai vaniļas mērci, nedaudz atdzisušu - ar putukrējumu!

Atpakaļ uz - ĀBOLU saldie ēdieni - 3 labas receptes



Saistītie raksti

BIEZPIENA kūka - visi prasa vēl GABALIŅU

Gardā PANKŪKU KŪKA

ŠOKOLĀDES un sarkano biešu BRAUNIJI

Gardā BURKĀNU kūka

Smiltsērkšķu un ābolu IEVĀRĪJUMS



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna