espati.lv

Borščs jeb BIEŠU zupa

Borščs jeb BIEŠU zupa

Autors: redakcija, espati.lv
Foto: fotalia.com
2009. gada 19. janvāris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Borščs jeb biešu zupa laikam ir viena no populārākajām un arī garšīgākajām zupām mūsu virtuvēs. Un, lai gan tās saknes nav meklējamas Latvijā, tomēr esam šo zupu tiešām iemīļojuši. Boršča receptes ir daudz un dažādas, šoreiz piedāvājam tev vienu, bet ļoti gardu!

Nepieciešams:

500g vārītu biešu (nopērkamas gandrīz katrā lielveikalā);
200g kūpinātas cūkas krūtiņas;
200g liellopu šķiņķa;
200g burkānu;
2 vidēja lieluma sīpoli;
5 ķiploka daiviņas;
4 kartupeļi;
250g skābu kāpostu;
Sāls, pipari, zaļumi, tomātu pasta, eļļa, 1 lauru lapa un cukurs.

Pagatavošana
Izvēlies palielu katlu, salej ūdeni un sāc vārīt. Gaļu sagriez kubiciņos un apcep kopā ar smalki sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem, pievienojot 2 ēdamkarotes tomātu pastas un nedaudz cukura. Pannas saturu liec katlā un vāri. Sarīvē burkānus, bietes sagriez salmiņos un kopā ar kāpostiem un lauru lapu pievieno zupai. Aptuveni pēc 15 minūtēm pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, un vāri līdz zupa ir gatava. Pasniedz ar krējumu un sakapātiem zaļumiem.

Lasi arī - Biešu zupa - 6 dažādas receptes




Saistītie raksti

Ingvera, ķirbja un burkānu biezzupa

Vienmēr garšīgā FRIKADEĻU zupa

ZUPAS vasarai - 4 dažādas receptes

Vieglā un gardā BIEŠU biezzupa

Aukstā tomātu zupa ar baziliku



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Jete, 2009. gada 21. janvāris, 10:11

Garsigi!

Ziņot par nekorektu komentāru
stirna, 2009. gada 21. janvāris, 11:34

njam njamm, dievinu boršču un tieši vēl nesen iedomājos, kā tādu vispār pagatavot? Katram savas receptes, zinu,ka ir ļautiņi, kuri leik papriku uz visādas citādas gaļas :) laikam brīvība improvizācijai :))

Ziņot par nekorektu komentāru
orinoko, 2009. gada 21. janvāris, 12:22

Galvenais ir ZAĻUMI! un 50g ledaina šņabja no aukstas, apsarmojušas glāzes. pilnīga svētlaime :)

Ziņot par nekorektu komentāru
Inese (viesis), 2010. gada 18. augusts, 10:12

Es gan nemestu pār vienu kārti boršču un biežu zupu, jo - borščam gāž klāt kāpostus (kas ir izcili pretīgi), bet biešu zupai tos neliek. Tā, ka ieteiktu autoram 2x padomāt..... Biešu zupai: sagriež salmiņos burkānus, bietes, sakapā sīpolus, ķiplokus, cep pannā sviestā, pievieno garšvielas nedaudz. Pa to laiku vāra gaļu ar sīpolu, lauru lapām, ķiploku. Vēlāk pannas saturu pievieno gaļai un beigās piemet kartupeļus.

Ziņot par nekorektu komentāru
ziga (viesis), 2010. gada 25. oktobris, 13:55

Kartupeļus nevar savārīt skābumā, tie praktiski jāliek kopā ar kāpostiem, lai izvārītos, vai arī jāvāra atsevišķi un tad jāpievieno beigās

Ziņot par nekorektu komentāru



kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna