espati.lv

Ingvera, ķirbja un burkānu biezzupa

Ingvera, ķirbja un burkānu biezzupa

Autors: Līva Cimmermane
Foto: bigstockphoto.com
2013. gada 24. janvāris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
INGVERA, ĶIRBJU UN BURKĀNU BIEZZUPA
Ingveru varētu dēvēt par universālu līdzekli cīņā ne tikai pret saaukstēšanos, bet arī pret vīrusu infekcijām. To lietojot atveseļojas un tiek atjaunots viss organisms, kā arī tiek stiprināta imūnā sistēma. Ingvera sastāvā esošās ēteriskās eļļas palīdz pasargāt elpceļus. Ingverā ir B un C grupas vitamīni, kā arī visas neaizvietojamās aminoskābes.

Sastāvdaļas
– Puse vidēja lieluma sviesta ķirbja, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 sīpols, ~ 500 gramu burkānu, 3 daiviņas ķiploka, ~ 5 cm garš ingvera gabals, 4 glāzes ūdens, sāls un pipari pēc garšas, šķipsniņa kanēļa.

Pagatavošana – Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, pusi ķirbja attīra no sēklām un ar griezto pusi uz leju liek uz pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs. Cep 30 – 40 minūtes vai, kamēr ķirbis mīksts. Ļauj tam atdzist, tad ar karoti atdala ķirbja mīkstumu no mizas. Mizu izmet. Katlā uzkarsē olīveļļu, ieliek kubiņos sagrieztu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku, sautē, kamēr sīpols zeltaini brūns. Ielej ūdeni un pievieno ķirbi, gabaliņos sagrieztus burkānus un nomizotu, plānās šķēlītēs sagrieztu ingveru. Vāra aptuveni 20 minūtes vai līdz burkāni un ingvers ir mīksti. Visu sablenderē. Ja masa ir pārāk bieza, var pieliet verdošu ūdeni, lai veidotos konsistence kā biezzupai. Pēc garšas pievieno garšvielas. Visu vēlreiz uzkarsē.


Lasi arī Imunitāti STIPRINOŠI produkti - 3 receptes

Saistītie raksti

BROKOĻU un Čedara SIERA zupa

BIEZZUPAS - 4 garšīgas un sildošas receptes

SOĻANKA – 5 dažādās variācijās

Zaļo ZIRNĪŠU zupa ar piparmētrām

Lapu biešu krēmzupa



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Daina (viesis), 2013. gada 7. februāris, 09:24

Garšīga bilde!

Ziņot par nekorektu komentāru
Maruta (viesis), 2013. gada 20. oktobris, 01:36

Bija gardi, bet kirbju zupa jau reti, kad nav tikama.

Ziņot par nekorektu komentāru



kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna