espati.lv

ĶIRBJU cepumi ar ČIA sēklām

ĶIRBJU cepumi ar ČIA sēklām

Autors: Lauma, Biotēkas recepšu konkursa uzvarētāja
Foto: bigstockphoto.com
2014. gada 21. augusts

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Lauma, 28 gadi, fotogrāfe - ātri pagatavojami ķirbju cepumi ar vērtīgām sēklu piedevām. Veselīgi, figūrai draudzīgi, bet ļoti garšīgi. Noteikti iesaku izmēģināt!

Sastāvdaļas250g sablendēta ķirbja mīkstuma, 200g sablendēta banāna mīkstuma, 1 ola, 2 ēdamkarotes čia sēklu, ½ tējkarote cepamās sodas,1 tējkarote cepamā pulvera, 1,5 tējkarotes kanēļa, 1/8 tējkarotes sasmalcinātu krustnagliņu, ¼ tējkarote malta ingvera, ¼ tējkarotes malta muskatrieksta, ¼ krūzes cukura, 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas (var arī kādu citu eļļu).

Pagatavošanabļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno banānu un ķirbja mīkstumu, olu, eļļu, visu kārtīgi samaisa. Mīkla būs visai stingra. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, var nedaudz apsmērēt ar eļļu. No masas veido cepumus, liek uz pannas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes, kamēr cepumiņi gatavi.

Piebilde – šie cepumi ir garšīgi gan paši par sevi, gan tos var izmantot arī kā piedevu kādiem desertiem – saldējumam, pudiņam, krēmam utt.

Atpakaļ uz - Ēdieni ar SUPERFOOD piedevām - 3 VIENKĀRŠAS receptes

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēka, un tā pārstāvēto zīmolu Organic Superfood, kas piedāvā organisko baobaba augļu pulveri veselības stiprināšanai un skaistuma vairošanai!




Saistītie raksti

KABAČU riņķīši ar MEDU un SOJAS mērci

Ātri, ērti, viegli – gardumi no KĀRTAINĀS mīklas

ĶIRBJI - 5 SĀĻĀS un 5 SALDĀS receptēs

Veģetārais ČILI ar dārzeņiem un KVINOJU

Ēdieni ar SUPERFOOD sastāvdaļām – piedalies recepšu KONKURSĀ!



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

daiga (viesis), 2016. gada 6. oktobris, 14:58

nekas stingrs te nesanāk... vai milti nav vajadzīgi??

Ziņot par nekorektu komentāru
Maruta (viesis), 24. oktobris, 18:28

Man arī nācās miltus pielikt, jo sablenderēts ķirbis un banāni nevar būt nekas stingrs. Izcepta masa sanāca samērā bezgaršīga, noteikti vajag kādu ievārījumu pa virsu. 2x netaisītu.

Ziņot par nekorektu komentāru



kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna