espati.lv

ĶIRBJU un KARTUPEĻU sautējums

ĶIRBJU un KARTUPEĻU sautējums

Autors: Elīna Dīce
Foto: bigstockphoto.com
2013. gada 30. septembris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Ja tev dārzā šogad labi „padevies” kāds  skaistsķirbis, tad nevilcienies, bet liec to lietā, lai pagatavotu šo kartupeļu un ķirbju sautējumu! Ja ķirbji iet pie sirds - liec tos sautējumā vairāk kā kartupeļus! Gards sautējums īsti rudenīgās noskaņās!

Sastāvdaļas:
150g kartupeļu, 100g ķirbju (var arī „likt dominēt” ķirbim, nevis kartupelim), 25g seleriju, 15g asās tomātu mērces, 25g skāba vai salda krējuma, sāls, 1 daiviņa ķiploka, pētersīļu zaļumi.

Pagatavošana:
Nomizotus kartupelīšus un ķirbi sagriež kubiņos; selerijas- plānās šķēlēs. Katlā saliek kartupeļus ar selerijām, pārlej ar verdošu ūdeni un sautē līdz 15 minūtēm. Pēcāk pievieno ķirbi, tomātu mērci (iesakām labāk asu, nevis saldu mērci), sāli un sautē. Beigās pievieno ķiploku, krējumu, sakapātus zaļumus. Labu apetīti!



Saistītie raksti

KARTUPEĻU sacepums izsalkušajam vīram

Kartupeļu ēdieni - sezonas aktualitāte

Jaunie KARTUPEĻI 5 dažādās receptēs

Puķkāposti galviņās

Eksperimenti ar kartupeļu biezeni



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna