espati.lv

RABARBERU plātsmaize ar drumstalām

RABARBERU plātsmaize ar drumstalām

Autors: www.espati.lv
Foto: bigstockphoto.com
2013. gada 23. maijs

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Sastāvdaļas – drumstalām: 6 ēdamkarotes istabas temperatūrā atkusuša sviesta, ½ krūze (ar tilpumu ~250ml) brūnā cukura, ¼ tējkarotes sāls, 1 krūze miltu. Plātsmaizei: ½ paciņas sviesta, 1 krūze pūdercukura, 2 lielas olas, ½ tējkarote vaniļas pulvera, ¾ krūze miltu, ½ tējkarote cepamā pulvera, ¼ tējkarote sāls. Rabarberu pildījumam: gabaliņos sagriezti rabarberi, ¼ krūze miltu, 1 ēdamkarote brūnā cukura.

Pagatavošana –
sāk ar drumstalu veidošanu: sviestu sajauc kopā ar brūno cukuru, sāli un miltiem, visu samaisa ar dakšiņu, līdz veidojas drumstalas. Liek ledusskapī. Citā bļodā samaisa sagrieztos rabarberus ar cukuru un miltiem, atstāj ievilkties. Mīklu gatavo sajaucot sviestu un pūdercukuru līdz viendabīgai krēmīgai konsistencei. Iemaisa olas pa vienai, tad liek klāt vaniļu, visu sajauc. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli, visu maisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

Mīklu liek plātsmaizes cepšanai paredzētā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina. Virsū kārto rabarberu kārtu. Tai virsū drupina drumstalas. Visu liek cepeškrāsnī un cep 180° - 200°C aptuveni 45 minūtes, līdz plātsmaize gatava. Pārbaudīt gatavību var iedurot zobu bakstāmo kociņu plātsmaizes vidū – uz tā nevajadzētu palikt mīklai. Pirms pasniegšanas plātsmaizi atdzesē un sagriež gabaliņos, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Piezīmes –
šai plātsmaizei var pievienot jebkuras saldās ogas, kas dos rabarberiem papildus garšas nianses. Arī drumstalas var veidot vairāk, ja tā garšo labāk. Plātsmaizi var ēst arī siltu, līdzīgi, kā pīrāgu – pasniedzot to ar saldējumu vai putukrējumu.

Lasi arī - RABARBERU kūka, pīrāgs, plātsmaize un mafini



Saistītie raksti

Viegli un gaisīgi – salātiņi

Kājām gaisā apgrieztā RABARBERU KŪKA

RABARBERI 14 neparastās RECEPTĒS

Kādus dārzeņus ēst ziemā?

RABARBERU PĪRĀGS ar piparmētrām un saldējumu



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Niks (viesis), 2013. gada 23. maijs, 15:58

Cik grādos jācep? :)

Ziņot par nekorektu komentāru
Niks (viesis), 2013. gada 24. maijs, 12:50

Es parasti cepu ap 200 grādiem, taču, pēc pieredzes zinu, ka, lai gan grādi ir vieni un tie paši, cepeškrāsnis atšķiras un atšķiras arī tas, kā cepas! Tāpēc man liekas, ka jāskatās individuāli!

Ziņot par nekorektu komentāru
MisZii (viesis), 2013. gada 30. maijs, 09:25

Vakar iemēģināju šo recepti, sanāca fantastiski FANTASTISKI!!!!!! ;) iesaku jums, dāmas!

Ziņot par nekorektu komentāru
Niks (viesis), 2013. gada 30. maijs, 09:43

Tiešām? Super - jāizmēģina!!!!!!!

Ziņot par nekorektu komentāru
Niks (viesis), 2014. gada 6. jūnijs, 09:47

Sanāk ideāla - tiešām tā vērts!

Ziņot par nekorektu komentāru
1  2  


kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna