espati.lv

SKUDRU PŪZNIS jeb vārītā IEBIEZINĀTĀ PIENA kūka

SKUDRU PŪZNIS jeb vārītā IEBIEZINĀTĀ PIENA kūka

Autors: K. Leškēviča
Foto: bigstockphoto.com
2013. gada 5. decembris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Skudru pūznis jeb vārītā iebiezinātā piena kūka ir kārums, kas pazīstams mums visām, un reti sastopams kāds liels vai mazs, kuram šī kūka negaršotu. Mājās gatavotais skudru pūznis ir visgardākais, turklāt – tā ir viena no visātrāk pagatavojamām kūkām, turklāt – nekad neliks vilties! Izmēģini!

Sastāvdaļas –
kārtīgai, lielai kūkai, kas iepriecinās visu ģimeni un draugus, vajag 2 bundžas iebiezinātā vārītā piena ar cukuru (tā, kas ir brūnā krāsā un garšo pēc karameles), 6 paciņas Selgas vai selg-veidīgo cepumu, 2 paciņas kvalitatīva sviesta un citronskābi – pēc garšas. Ja vēlas mazāku kūku – ņem pusi no visām sastāvdaļām.

Pagatavošana –
ņem palielu bļodu un sasmalcina tajā cepumus tā, lai tie būtu gan lielākos, gan mazākos gabaliņos. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, liek klāt iebiezināto, vārīto pienu un izkausē arī to, visu maisa, līdz iznāk viendabīga masa. Pieber nedaudz citronskābes – pēc garšas. Iegūto silto masu lej virsū cepumiem, visu sajauc, līdz iegūst masu, no kuras viegli izveidot kūkas formu (jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas!). Kūku veido jebkādā formā – tradicionāli kā skudru pūžņa kalniņu. Liek vēsā vietā atdzist, tad ledusskapī uz vairākām stundām vai pat – visu nakti. Kad kūka atdzisusi – to var dekorēt.

Piebildes –
kūku var taisīt arī no cepumiem ar kādu garšu, piemēram, šokolādes cepumiem, kā arī – no piparkūkām! Dekorēšanai var izmantot šokolādes glazūru un, piemēram, dažādus uzkaisāmos dekorus – šokolādes skaidiņas utt. Šokolādes glazūru pagatavo šādi – ņem 100g šokolādes, 100ml saldā krējuma un 1 ēdamkaroti margarīna, saldo krējumu uzsilda, margarīnu un šokolādi izkausē tajā. Kad iegūta viendabīga masa, to lej uz kūkas un liek vēsumā – lai sacietē.


Saistītie raksti

TIRAMISU kūka

Cepumu KŪKA

BIEZPIENA kūka - visi prasa vēl GABALIŅU

Ātrā BANĀNU kūka jeb Banoffee

Mājās gatavotie BIEZPIENA SIERIŅI



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Mazā (viesis), 2013. gada 5. decembris, 09:27

Jūs esat kārdinātāji ;)

Ziņot par nekorektu komentāru
Ēdīšu (viesis), 2013. gada 5. decembris, 13:12

Mājās pati nekad vēl neesmu taisījusi, laikam beidzot būs jāpamēģina.

Ziņot par nekorektu komentāru
Es arī (viesis), 2013. gada 5. decembris, 13:14

Es esmu mēģinājusi tādas maziņās, bet šādu lielu vēl ne - noteikti izmēģināšu!

Ziņot par nekorektu komentāru
Jeee (viesis), 2013. gada 5. decembris, 13:52

Izskatās tik ļoti ļoti garšīgs!

Ziņot par nekorektu komentāru
O! (viesis), 2013. gada 5. decembris, 15:57

Mmmm, super ideja brīvdienu garduma pagatavošanai!

Ziņot par nekorektu komentāru
1  2  3  4  


kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna