espati.lv

Vai esi kādreiz pagaršojusi grāmatu?

Vai esi kādreiz pagaršojusi grāmatu?

Autors: Inese Apse-Apsīte
Foto: Anna Jurkovska, sepia.lv
2009. gada 27. janvāris

Galerija
>   Izdrukāt
>   Nosūtīt
Mums tas izdevās - 13. janvārī uz Rīdzenes ielas Galerijā Centrs un Emīla Gustava šokolādē atdzīvojās grāmata MELNZEME™, kuras autori ļāva vēl pirms tās iznākšanas sajust gaidāmās smaržas, garšas un ritmu.

Lai iepazītu MELNZEMES™ neparastās fotogrāfijas, intīmo prozu, nekautrīgo dizainu, uz pasākumu bija sanākuši sabiedrībā pazīstami cilvēki – kultūras darboņi, slavenības. Sergejs Jēgers, Mārtiņš Brauns, Ieva Adamss un daudzi citi klātienē vēroja bārmeņu Biezpiena un Rozīnes uguņu un garšu šovu, kurā viņi abi saspēlējās ar perkusionistu apvienību Pulse effect.

Te arī nolūkojām grāmatas garšas, iemiesotas radošos un drosmīgos Nescafé Gold kafijas kokteiļos. Taureņu pētnieks, Karuselis, karuselis, Ar melnām zīda krūtīm – tie ir tikai daži kokteiļi, ko tovakar no kafijas būra abi bārmeņi.

Bildes no Nescafé Gold radošā kokteiļu vakara skati tepat, galerijā.

Lūk, dažas receptes iedvesmojošiem kokteiļiem:


Kokteilis Taureņu pētnieks

foto: Anna Jurkovska, sepia.lv

•    Tumšais rums 30ml
•    kafijas liķieris 30ml
•   
Monin šokolādes cepumu sīrups 15ml
•    Saldais krējums 20ml
•   
Nescafé Gold kafijas šķipsniņa

Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, sajauc šeikerī un izkāš kokteiļglāzē. Pēc tam pa virsu uzmanīgi ar karotes palīdzību noslāņo saldo krējumu, kam pa virsu uzber škipsniņu kafijas.


Kokteilis Karuselis, karuselis

foto: Anna Jurkovska, sepia.lv

·        
Nescafé Gold kafija 2 tējkarotes
·         Piens 150 ml
·        
Monin kokosriekstu sīrups 10ml
·        
Monin mandeļu sīrups 10 ml
·         Smalkais ledus

Visas sastāvdaļas sajauc blenderī ar ledu un ielej glāzē.


Kokteilis Ar melnām zīda krūtīm

foto: Anna Jurkovska, sepia.lv

•    Laims 1gb
•    Piparmētras lapiņas 8 gb
•    Brūnais cukurs 1 ēdamkarote
•    Kafijas liķieris 20ml
•   
Monin mojito sīrups
•   
Nescafé Gold šķīstošā kafija 1 tējkarote
•    Gāzēts ūdens


Laimu, piparmētras un cukuru sastampā glāzē, pievieno pārējās sastāvdaļas izņemot gāzētu ūdeni, pievieno smalko ledu, samaisa un pārlej ar gāzēto ūdeni.

Saistītie raksti



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

zebest, 2009. gada 28. janvāris, 09:05

Nu ko, jākāto uz veici pēc šeikera!

Ziņot par nekorektu komentāru
shambala, 2009. gada 28. janvāris, 13:05

eh, žēl, ka kafiju nevaru dzert, to pirmo kokčiku riktīgi sakārojās...

Ziņot par nekorektu komentāru
pujats, 2009. gada 28. janvāris, 14:20

Es tos pēdējos kādus trīs ietriektu, domāju, beidzot varētu normāli pastrādāt :D

Ziņot par nekorektu komentāru
speaker, 2009. gada 28. janvāris, 14:57

ar interesi izlasīju tās receptes un tad nodomāju...nez kādam barčikam man mājās jābūt, lai tos varētu pagatavot...visādi mandeļu sīrupi, kafijas liķieri...

Ziņot par nekorektu komentāru
andris, 2009. gada 28. janvāris, 15:43

Pirmajam toč ir jābūt labam !

Ziņot par nekorektu komentāru
1  2  


kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna